Ik kreeg een aantal maanden geleden een tip van de oprichtster van de Amivedi-site, Marga, waar ik lid van ben, om eens contact op te nemen met Cobi vanLuijk, omdat zij wist dat ik wel openstond voor het veelal voor ons onbegrijpelijke in het leven, en zijzelf ook wat bijzondere dingen had vernomen van Cobi, die vrijblijvend contact heeft gezocht met haar i.v.m. een dier.

Ik had Marga al eens verteld dat ik contact had opgenomen met een dierentolk, zoals dat heet, omdat ik grote problemen had met één van mijn twee perzische katten. Heel frappant wat daar uit is voortgekomen. Dingen die wij al een beetje wisten, die zij nooit kon weten, en dingen die wij ook niet wisten, en die zij ook niet kon weten.

Om een heel verhaal toch maar kort te houden: de kat is voor 90% geheald terug naar huis gegaan. Dit bevestigde echt mijn geloof, dat ik al wel had, in het onbegrijpelijke.

Mijn andere kat begon ziek te worden, en we hadden het bange vermoeden wat er aan de hand kon zijn. Dierenarts ingeschakeld en ons vermoeden werd voor 50% bevestigd. Maar toch wilde ik ook eens iets op een andere manier weten. Cobi is bij ons thuis geweest en al bij binnenkomst toen zij deze kat zag, bevestigde ze wat we reeds wisten, maar de kat hield zich beter dan hij was, omdat hij ons niet extra wilde belasten met zorgen, omdat wij die toch al enigszins hadden met onze kids, vertelde ze. Deze kat is inmiddels overleden.

Cobi kan contact maken met dieren en hun problemen opvangen die ook dieren kunnen hebben met zichzelf of met de mens. Hier werd ze als heel jong meisje al mee geconfronteerd.

Maar wat uiteindelijk nog frappanter was, waren haar antwoorden op mijn vragen, over mijn schoonvader na zijn overlijden. Ik ga hier niet verder op in omdat dit toch privé is, maar bevestigde dingen die zij nooit kon weten. Maar wat mij toch rust gegeven heeft.

Ook heeft ze op mijn verzoek de afgelopen maand de overgebleven kat “behandeld” omdat hij weer wat terugviel in zijn oude patroon, en dit toch ook voortkwam uit het heengaan van zijn broertje en de drukke veranderingen bij ons thuis.

De kat is nog niet helemaal terug in zijn eens “goede” patroon, maar we hebben goede hoop dat dat betert.

We hebben inmiddels een nieuwe jonge Pers erbij en bij het laten zien van de foto beschreef ze gelijk het karakter van deze. Moest er wel om lachen, want het was treffend.

Er is zeker meer tussen hemel en aarde.

Ik zal Cobi in de toekomst nog wel eens om “raad” vragen, zeker de moeite waard als je er voor open staat en eens contact wilt hebben met je huisdier, in goede en slechte tijden.
M.vr.gr.Stell@