Mijn zoontje Jesse is nu drie jaar oud en is een erg gevoelig mannetje alleen had hij moeite om dit te uiten. Door mijn eigen ervaringen met Cobi wist ik al dat er behoorlijk veel in zijn koppie om ging en door Cobi had ik nu meer inzichten en kon ik gerichter zijn naar Jesse toe.

Jesse vertelde met regelmaat dat hij spoken zag in huis, overal maar met name in zijn eigen slaapkamer. Op een gegeven moment merkte ik dat hij niet meer alleen zijn kamer in durfde en dat dit langzaam overal in huis zo was. Ook was hij met regelmaat boos, gefrustreerd en reageerde hij zijn emoties ook af op zijn zusje zoals omvergooien, handjes knijpen. Ik kreeg het vermoeden dat er veel negatieve spanningen in zijn lijfje bleven en dat hij niet wist hoe hij dit moest uiten. En daarbij had ik sterk het vermoeden dat hij met regelmaat mensen ziet/voelt die ik dan niet kan zien/voelen. Toen ik dit had verteld aan Cobi gaf ze het advies om een keer met Jesse naar haar toe te komen.

Toen ik vertelde aan Jesse dat we naar Cobi gingen reageerde hij alsof hij haar al jaren kende terwijl hij haar nog nooit echt had gezien. Bij aankomst bij haar ging hij ook gelijk met haar mee en kletste volop tegen haar. Hij heeft zich geen moment ongemakkelijk gevoelt.

Na het consult is Jesse erg veranderd, hij is rustig geworden en het spokendoosje wat hij van Cobi heeft gehad heeft zeer goed gewerkt! Hij is nu niet meer bang in huis en hij uit zijn emoties veel duidelijker. Ook heeft hij na enige tijd uit zichzelf verteld dat hij ’s nachts niet lekker kan slapen omdat hij de ogen die in zijn kamer zijn erg eng vindt. (Voor de duidelijkheid, hij had behang van een grote raceauto en takelauto van Disney) Inmiddels hebben we dit opgelost door samen met muurverf lekker te kliederen op zijn behang en hij slaapt nu veel beter.

Alleen Jesse zijn eczeem is nog met regelmaat aanwezig en daarin heeft Cobi aangegeven dat het komt door de spanningen die er zijn in huis. Na zijn behandeling is het even erger geworden en daarna is het wat afgenomen maar doordat de spanningen nog aanwezig zijn in huis is zijn eczeem nog niet onder controle al heb ik alle vertrouwen erin dat dit goed gaat komen.

Jesse is een levendig kind met een zeer gevoelige kant die hij nu nadat hij bij Cobi is geweest veel beter kan uiten en sinds afgelopen week merk ik dat hij ook weer meer toenadering naar mij zoekt en hij veel meer rust uitstraalt en zelfvertrouwen.

Het is echt een wonder wat Cobi voor kinderen kan betekenen en ze kan goed aangeven hoe puur een kind kan en wil zijn.  En dat kinderen zoveel meer ervaren dat er meer is tussen hemel en aarde..

Lieve groet,

Lianne