Je staat als eigenaar uiteindelijk voor de moeilijke keuze, moet ik mijn dier in laten slapen of niet, zou het zijn tijd al zijn of nog maar even wachten? Soms leeft het dier nog zo op, zal het dan toch nog goed komen?

Ik heb zelf ook vaak genoeg voor de keuze gestaan en het is en blijft moeilijk. Je kunt aan je dier vragen of hij/ zij er al klaar voor is, of het je dier zijn tijd is om te gaan. Ook kun je uitleggen hoe het bij de dierenarts gaat, of je laat het thuis doen. Dat zijn allemaal dingen die de dieren op dat moment ook bezig houden.

Ik heb een gesprek gehad met een poes die niet meer te helpen was. De vraag van de baasjes was of ze haar in moesten laten slapen of nog niet. De poes wilde nog niet, wan de baasjes waren er volgens haar nog niet klaar voor.Ze vertelde ook dat als ze niet meer uit haar mandje zou komen dat dan de tijd daar was om haar te laten gaan. De poes liet zien dat ze een rood kitten op het pad van de baasjes zou sturen en dat zij er goed aan zouden doen om die in huis op te nemen. Er verscheen nog een overleden hond die de poes op stond te wachten en dat bleek de vroegere hond van de baasjes te zijn.
Na twee maanden waren de zorgen voor de poes voorbij en kon zij aan haar rust beginnen, zij hoefde niet meer voor de mensen te zorgen.

Als ik hiermee bezig ben dan rollen vaak de tranen over mijn wangen van de liefde die ik voel die van de dieren uitgaan naar hun baasjes, zo vol vertrouwen en onvoorwaardelijk.

Mocht u na het overlijden van uw dier met vragen achterblijven dan kunt u altijd contact met mij opnemen. Ik begeleid u dan met alle liefde en begrip. Graag een foto van uw dier meebrengen.

complementaire diergeneeskunde zeeland